Winterse make-up tips voor achter de receptie

Wij dromen alweer weg bij de gedachte aan de zomer met onze voeten in het zand… maar helaas zijn de rokjes ingeruild voor dikke truien en staan de slippers ook weer achter in de kast. Naast je kleding, maak je jezelf ook anders op in de winter. Wij delen graag onze winterse make-up tips voor achter de receptie!

Bleke snuitjes
In de zomer is je huid al een beetje zongebruind en heb je niet veel nodig om er stralend uit te zien. Omdat je in de winter wat bleker kan zijn vallen je wallen meer op en zie je er sneller vermoeid uit. Gelukkig zijn er bronzers, de redder in nood als het gaat om bleke snuitjes.

Voor een gezonde kleur op je gezicht hoef je niet je hele hoofd vol te poederen. Eigenlijk ga je met de bronzer alleen maar over je jukbeenderen en trek je deze lijn door tot je slapen. En… voilà, je ziet er in een handomdraai weer top uit! Je kan ook een beetje bronzer aanbrengen op je voorhoofd, let wel op: te veel is echt een no-go! En als je een blote nek hebt, vergeet die ook niet een beetje te bronzen.

Blush it up!
Een blosje op je wangen geeft je gezicht niet alleen meer kleur, maar laat ook zien dat je energie hebt. Twijfel je over de kleur? Knijp dan even in je wangen, de kleur die je dan ziet verschijnen is de kleur die je moet hebben. Easy toch? Breng de blush aan op het kroontje van je jukbeenderen. Het eenvoudigste is om even te lachen en het dan aan te brengen waar je wang het bolste is.

Een sprankelende blik
In de zomer zijn frisse, lichte kleurtjes het mooist voor je ogen en in de winter staan de wat warmere, donkerdere kleuren juist mooi. Heb je bruine of groene ogen? Dan kan je eigenlijk alle kleuren wel goed hebben. Vooral koper, bruin, groen, beige of paarstinten staan goed bij donkere ogen.

Zijn je ogen blauw? Vermijd roze tinten en kies voor bruin, grijs, blauw, goud of zwart. Natuurlijk speelt je huid en haarkleur ook een rol bij wat er wel of niet bij je staat. Gewoon een beetje experimenteren en maak je look af met een paar laagjes mascara!

Smile
De nummer 1 regel voor de winter: verzorg je lippen goed! Smeer ze dagelijks in om droge lippen te voorkomen. Op je verzorgde lippen kan je best een mooie lippenstift of lipgloss doen. Wist je dat roze je lippen je tanden witter maakt? En rood je tanden juist geler kan maken? Denk daar dus nog even goed over na als je een kleurtje kiest.

En als laatste… verzorgde handen achter de receptie is ook een echte must! Door de kou kunnen je handen heel droog worden. Een goede handcrème in je tas is dus geen overbodige luxe deze winter.

Meer blogs van NEXT lezen? Bekijk ons overzicht!

Winterse make-up tips voor achter de receptie