NEXT aan het woord: Esther

Esther kennen jullie ondertussen wel, ze is alweer een tijdje bij NEXT aan het werk en puzzelt er op los op de planning. Maar wat veel van jullie wellicht niet weten is dat Ester al eerder bij ons in dienst is geweest. Daarom gaan we weer even met haar in gesprek over de afgelopen jaren.

Hi Esther, fijn om je te spreken. Kan je ons vertellen hoe het is gekomen dat je bij NEXT bent weggegaan?
“Zeker. Ik ben in 2017 begonnen bij NEXT en ik ben aangenomen voor de planning, net zoals nu. Helaas werd ik ziek. Dit bleek uiteindelijk langer te duren dan gehoopt en daarom ben ik in goed overleg uit dienst gedaan. Dat was in 2019. Daarna ben ik helaas nog zieker geworden, maar nu ben ik weer goed hersteld.”

Ben je na je herstel eerst nog ergens gaan werken?
“Ja, bij de Dierenambulance. Ik was hier al vrijwilliger sinds 2014 en ik ben er dus in dienst gegaan. Eerst in Den Haag bij de Dierenambulance en daarna ben ik bij de Dierenbescherming in Rotterdam beland. Heel fijn en dankbaar werk, ik zat er goed op mijn plek.”

En hoe ben je dan weer bij NEXT terecht gekomen?
“Ik heb altijd goed contact gehouden met Irma. Op een gegeven moment belde zij mij en vroeg; ‘Kom je weer bij ons werken?’. Ik ben toen op kantoor langsgegaan om even met Abigael te kletsen, want dat kan natuurlijk nooit kwaad. Een fijn gesprek gehad samen en gekeken naar de mogelijkheden. Ik had namelijk wel één ding; Sam (mijn hondje) moest wel mee naar kantoor! Nou, daar zijn we dus wel uitgekomen samen.”

Hoe was het om weer terug te komen?
“Terugkomen was heel makkelijk. Omdat ik het hiervoor al had gedaan hoefde ik mij niet te bewijzen. Ik ken nog veel receptionisten en ik kon het plannen zo weer oppakken. Zeker omdat ik voorheen ook de planning samen met Jessica deed, was het echt weer als vanouds.”

Vertel eens wat meer over je lieve hondje Sam.
“Graag! Sam heb ik sinds juni 2019. Ik heb haar uit Cyprus gered waar ze was gevonden op straat. Ze is echt mijn kindje! Ik heb ook een dochter hoor, maar zij is al 29 en al een tijdje uit huis. Wist je trouwens dat ze een echte dog-fluencer is? Ze heeft heel veel volgers op Instagram.”

Ja, we mogen allemaal meegenieten van haar avonturen. Wat doe je nog verder in je vrije tijd Esther?
“Ik ben nog steeds vrijwilliger bij de Dierenambulance, maar ik heb ook een eigen webshop! Door alle maatregelen kon ik de afgelopen tijd niet veel op fairs of op marktjes staan, daarom ben ik begonnen met een webshop. Hier haal ik trouwens ook geld op wat ik weer doneer aan de Dierenambulance. Het houdt mij lekker bezig!”

Fijn dat je er weer bent Esther!

Mocht je nog meer willen weten over Esther dan kan je hier haar eerste interview uit 2017 lezen.
Meer lezen? Bekijk ons overzicht!