Receptie van de maand

Mafengwo

Deze super moderne receptie kun je vinden in Рhoe kan het ook anders РBeijing, China. Mafengwo.com is de meest populaire travel website in China. Het pand is gloednieuw; gebouwd in 2018.

Een uitdaging voor de architecten was de beperkte hoogte van het gebouw. De oplossing? De architecten hebben de ruimte gewoon even vier meter dieper gemaakt! Hierdoor kon er ook nog een tussenverdieping worden geplaatst. Een knap staaltje werk, vinden wij.

En qua inrichting? Om de culturele fundamenten van het gebouw te behouden, hebben de architecten stalen kozijnen, betonnen vloeren en ijzeren elementen op de deuren bewaard. Hierdoor oogt de ruimte erg industrieel. Voor het interieur werden echter meer natuurlijke motieven geselecteerd, op basis van ‘bamboematerialen‘, waardoor de ruimte een wat lichter gevoel geeft.

Tot slot de receptie: dat is een soort ‘bamboe wolk, dat aan stalen buizen aan het plafond hangt (zie foto boven). De receptie matcht perfect met de rest van het interieur. Wij zijn fan. Enkeltje China dan maar?

Mafengwo

NEXT ONLY doorzichtige achtergrond

Contact Info

Receptioniste NEXT
Koninginnegracht 46-1
2514 AD Den Haag

070 - 24 00861
info@receptioniste-next.nl

Dagelijks geopend: 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Copyright 2020 © - Receptioniste NEXT