Diversiteit & inclusie

Inclusie
Wat betekent dat eigenlijk? Anno 2022 is inclusie een term die weer veel ter sprake komt, maar de term zelf zegt eigenlijk niets meer of minder dat je geen mensen uitsluit ofwel ‘niet mee laat doen’ op basis van hun verschillende gedrag, denkwijze, gender, geaardheid etc.

Wat betekent die term voor ons?
Bij NEXT is dit thema altijd al een belangrijk uitgangspunt geweest want wat zijn wij, als leverancier van receptiediensten, als we niet een vorm van verbinding kunnen bewerkstelligen waarbij iedereen welkom is. We zijn ons uiteraard bewust dat er nog veel ongelijkheid is op de arbeidsmarkt. Het gebeurt overal, mensen worden uitgesloten op basis van hun uiterlijk, geloofsovertuiging, geaardheid of bepaalde persoonlijke kenmerken. Toch willen we daar als leverancier van receptiediensten niet aan meewerken, dat maakt het niet altijd even gemakkelijk. Soms moet je de dialoog aangaan met een opdrachtgever.

We hebben daarnaast zelf ook een belangrijke maatschappelijke rol voor receptie professionals die nieuw werk zoeken, mogelijk al een tijdje zonder werk zitten of in een re-integratietraject zitten.

Toch leven we in de overtuiging dat een divers bestand aan personeel je een interessante diversiteit aan talenten geeft en je opdrachtgevers daar ook van profiteren, iets wat zij gelukkig ook erg kunnen waarderen!

Maken we dan helemaal geen onderscheid?
Nee, we maken geen onderscheid als het aankomt op welke vorm van persoonlijke overtuiging of kenmerken dan ook. Eigenlijk is de enige manier waarop wij bijv. sollicitanten van elkaar onderscheiden, de wijze die je mag verwachten van een dienstverlener in de hospitality; we kijken naar iemands inlevingsvermogen in de opdrachtgever.

Gelukkig kunnen we ons tegenwoordig dan ook rijk rekenen met een divers personeelsbestand, zowel als het gaat om afkomst, maar ook gender en persoonlijke voorkeuren. 

Receptioniste NEXT?
Ja, die term impliceert een vrouwelijke vorm van een receptie medewerker, althans; zo werd dat maatschappelijk vaak verklaard. Wij zien dat echter zelf niet zo, het is slechts een term die onze gekozen bedrijfsnaam is, maar betekent absoluut veel meer dan alleen een groep vrouwelijke medewerkers voor ons. We willen ons team voortdurend uitbreiden met ‘talenten’, een plek creëren waar iedereen op een unieke manier zijn of haar talenten kan inzetten, elkaar kan inspireren en het beste wil bereiken.

Op de eerste dinsdag van oktober is het Diversity Day in Nederland. Ook hier stonden wij stil bij diversiteit en inclusie, hier schreven wij een uitgebreide blog over: Diversity Day: diversiteit en inclusie bij NEXT.