Diversiteit & inclusie

Anno 2022 zijn diversiteit en inclusie termen die veel ter sprake komen. Diversiteit betekend verscheidenheid en gaat over verschillen in bijvoorbeeld gedrag, denkwijze, gender, geaardheid. Als verschillen tussen mensen worden gerespecteerd dan spreken we van inclusie. Binnen onze organisatie is dit thema belangrijk. Wij vinden namelijk dat iedereen geaccepteerd moet worden en gelijke kansen verdient, ongeacht wie je bent.

Wat betekent die term voor ons?
Bij NEXT is diversiteit en inclusie altijd een belangrijk uitgangspunt geweest. Wij staan voor een vorm van verbinding waarbij iedereen welkom is. We zijn ons uiteraard bewust dat er nog veel ongelijkheid is op de arbeidsmarkt. Mensen kunnen worden uitgesloten op basis van hun geslacht, leeftijd, geloofsovertuiging, geaardheid of bepaalde persoonlijke kenmerken. Wij als leverancier van receptiediensten willen daar niet aan meewerken.

Wij streven naar een diverse samenstelling van ons personeelsbestand. Diversiteit vergroot namelijk de denkkracht van Receptioniste NEXT. Wij als organisatie maken zo goed mogelijk gebruik van de diverse talenten. Alle (toekomstige) werknemers worden gerespecteerd en verschillen worden gewaardeerd.

Maken we dan helemaal geen onderscheid?
Nee, we maken geen onderscheid als het aankomt op verschillende vormen van achtergronden. Wij selecteren sollicitanten alleen op werkervaring en persoonlijkheid. Iemand die een passie heeft voor het vak en er bewust voor heeft gekozen. Op deze wijze koppelen wij de meest geschikte receptionist(e) aan de opdrachtgever.

Wij kunnen ons dan ook rijk rekenen met een divers personeelsbestand, zowel als het gaat om afkomst, maar ook gender en persoonlijke voorkeuren. 

Receptioniste NEXT?
Ja, die term impliceert een vrouwelijke vorm van een receptie medewerker, althans; zo werd dat maatschappelijk vaak verklaard. Wij zien dat echter zelf niet zo, het is slechts een term die onze gekozen bedrijfsnaam is, maar betekent absoluut veel meer dan alleen een groep vrouwelijke medewerkers voor ons. We willen ons team voortdurend uitbreiden met ‘talenten’, een plek creëren waar iedereen op een unieke manier zijn of haar talenten kan inzetten, elkaar kan inspireren en het beste wil bereiken.

Op de eerste dinsdag van oktober is het Diversity Day in Nederland. Ook hier staan wij stil bij diversiteit en inclusie, hier schreven wij een uitgebreide blog over: Diversity Day: diversiteit en inclusie bij NEXT

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?