NEXT aan het woord: Eva

Recruiter Eva is onze nieuwste aanwinst op kantoor! Met haar vlotte babbel en enthousiasme weet ze ons altijd vrolijk te krijgen. Graag stellen we haar aan jullie voor.

Wat deed jij voordat je bij NEXT terecht kwam?
“Ik heb eerst twee jaar rechten gestudeerd en mijn propedeuse gehaald. Tijdens mijn bijbaan kwam ik terecht op de HR afdeling van een telecommunicatiebedrijf. Ik vond dat heel leuk en besefte dat ik eigenlijk deze kant op wilde. Na een aantal maanden boden ze me daar een vaste baan inclusief omscholing aan. Dat aanbod heb ik aangenomen en mijn P&O studie heb ik naast het werken afgerond. Uiteindelijk heb ik bijna vier jaar op die afdeling gezeten.”

En hoe ben je de recruitment-wereld ingerold?
“Tijdens mijn opleiding vond ik werving en selectie al heel interessant. Gijs (de directeur van NEXT) kende ik al vanuit een ander bedrijf en we hebben altijd een beetje contact gehouden via social media, je weet hoe dat gaat! Op een gegeven moment kwam ter sprake dat hij op zoek was naar een recruiter voor NEXT en dat trok mijn aandacht. Toen hebben we een aantal gesprekken gehad, en hier zit ik!”

En, hoe bevalt het leven als recruiter?
“Heel goed! Het is een leuke uitdaging dat je per opdrachtgever een ander profiel hebt om voor te werven. Veel bedrijven zoeken voor hun receptie echt een bepaald type en het is mijn taak om hier de juiste persoon bij te zoeken. De gesprekken met de kandidaten vind ik ook leuk om te doen, ze lopen allemaal heel anders. Ik ga geen lijstje af, maar probeer er echt een lopend gesprek van te maken. Zo krijg je veel informatie van mensen en bouw je toch een beetje een persoonlijke band op! De komende tijd wil ik zoveel mogelijk leren, optimaliseren en social media verder oppakken. Ik wil dat we vindbaar zijn en dat ik makkelijk te benaderen ben.”

Dat klinkt als een mooi doel. En met je collega’s, is die band ook persoonlijk?
“Zeker! Ik vind het heerlijk dat ik nu in een kleiner team zit dan bij mijn vorige werk. Het is omschakelen, maar inderdaad veel persoonlijker. Op mijn vorige werk zou ik niet even ‘naar de directeur stappen’; hier is het juist heel makkelijk om contact te leggen. Daarnaast zijn we net verhuisd naar een ander pand; prachtig! Alles is nieuw en fris, maar toch huiselijk en gezellig. Ik heb op mijn werkplek graag een beetje het ‘thuis’-gevoel. Er staat bijvoorbeeld altijd wel een lipstick op mijn bureau, wat eigenlijk niet helemaal bij onze ‘clean desk policy’ past.” Lachend: “Sorry Gijs!”

Meer blogs lezen of de andere NEXT medewerkers leren kennen?
Bekijk ons blogoverzicht!

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?