social & site

Receptie van de maand

Pride and Glory

Dit is het hoofdkantoor van het bureau Pride And Glory Interactive, een advertising agency in Krakow (Polen). De agency is gevestigd in een gebouw van een voormalige kabelfabriek.

Hoofdarchitect Justyna Friedberg: “De ruimte die we tot onze beschikking hadden, was een lege hal met een aantal pilaren. We moesten het project vanaf nul creëren. Unieke interieurs moesten niet alleen een werkplek worden, maar ook een origineel kenmerk van het bedrijf. Afgezien van het behoud van de atmosfeer van de fabriek, was het een prioriteit om de ruimte op te warmen zodat zowel de werknemers als de klanten zich er echt thuis voelen.”

Om dit te bereiken, werd het houtwerk in de vergaderzalen geïnspireerd door details in schuren. En de receptie? Die is gemaakt van houten planken die verkregen zijn na de sloop van een 100 jaar oud huis van een van de eigenaren van de agency. Dat vinden wij toch best bijzonder!

Receptioniste NEXT

Bron & foto’s: Archdaily

Mafengwo

Receptie van de maand

Mafengwo

Deze super moderne receptie kun je vinden in – hoe kan het ook anders – Beijing, China. Mafengwo.com is de meest populaire travel website in China. Het pand is gloednieuw; gebouwd in 2018.

Een uitdaging voor de architecten was de beperkte hoogte van het gebouw. De oplossing? De architecten hebben de ruimte gewoon even vier meter dieper gemaakt! Hierdoor kon er ook nog een tussenverdieping worden geplaatst. Een knap staaltje werk, vinden wij.

En qua inrichting? Om de culturele fundamenten van het gebouw te behouden, hebben de architecten stalen kozijnen, betonnen vloeren en ijzeren elementen op de deuren bewaard. Hierdoor oogt de ruimte erg industrieel. Voor het interieur werden echter meer natuurlijke motieven geselecteerd, op basis van ‘bamboematerialen‘, waardoor de ruimte een wat lichter gevoel geeft.

Tot slot de receptie: dat is een soort ‘bamboe wolk, dat aan stalen buizen aan het plafond hangt (zie foto boven). De receptie matcht perfect met de rest van het interieur. Wij zijn fan. Enkeltje China dan maar?

Mafengwo

site

Receptie van de maand

Italian Visa Center

Wil je in Rusland een visum aanvragen voor Italië? Dan moet je bij het ‘Italian Visa Center’ in Moskou zijn. Nu vinden we het in dít gebouw helemaal niet erg om een paar uurtjes in de rij te staan (of beter nog: een paar uurtjes achter de receptie)!

Het plan van de architecten was om niet alleen een modern en praktisch visumcentrum te creëren, maar ook een multifunctionele openbare ruimte. De slogan van dit project is ‘Italië begint hier’ en ‘hier’ staat voor een klein Italiaans café en een tentoonstellingszone. In deze wachtruimte kan je ook door tijdschriften bladeren over kunst, design en reizen. De receptie is niet alleen het ‘eiland’ van informatie, maar het centrum van het hele interieur en bevindt zich in het midden van het gebouw.

Tripje naar Moskou gepland? Blader in het visumcentrum dan zéker even door de kunsttijdschriften, terwijl je zit op één van de hoge krukken bij de betonnen muur!

Visa Center Italy

Foto’s: Ivan Erofeev

TWA Hotel

Receptie van de maand

TWA Hotel

Deze receptie heeft een heel bijzonder verhaal… het is namelijk de receptie van het TWA Hotel. Dit was vroeger het flight center van vliegmaatschappij Trans World Airlines (TWA dus), net buiten het John F. Kennedy International Airport in New York City.

Het voormalige flight center werd in 1962 ontworpen door de bekende Fins-Amerikaanse architect Eero Saarinen en is opnieuw ontworpen en ingericht tot het TWA-hotel, dat in het voorjaar van 2019 wordt geopend. De receptie staat in de lounge, waar ze de originele look van de terminal lounge hebben nagemaakt.

Je begrijpt; wij zouden hier volgend jaar wel héél graag een kijkje willen nemen (vooral om te kijken of de receptionistes écht in dat leuke uniform werken)!

TWA Hotel

Bron: Archdaily

AT Office

Receptie van de maand

AT Office

Hout, hout en nog meer hout! Dat is waar AT Office in Montreal, Canada, voornamelijk uit bestaat. Het kantoor biedt ruimte aan vijftig medewerkers van een transportbedrijf.

Het kantoor is zo ingedeeld dat de gesloten werkruimtes zich aan de buitenkant van de ruimte bevinden en de open werkruimtes aan de binnenkant, om het totaal een open gevoel te geven. De materiaalkeuze is eenvoudig; voornamelijk hout en glas. De architecten wilden de inrichting eenvoudig en transparant houden, maar tegelijk ook warm, ontspannen en opgewekt. Ze hebben daarnaast gekozen voor verlichting op de achtergrond die mee verandert met de stemming van de medewerkers (ja, wij vragen ons ook af hoe dat precies werkt…)!

En een leuk feitje om mee te eindigen: de hele inrichting van het kantoor kan volledig uit elkaar gehaald worden en makkelijk worden aangepast. De meeste onderdelen kunnen weer opnieuw worden gebruikt, gerecycled of biologisch worden afgebroken. Doe ons maar zo’n duurzame werkplek!

AT Office

Bron: Est Architecture

NEXT ONLY doorzichtige achtergrond

Contact Info

Receptioniste NEXT
Koninginnegracht 46-1
2514 AD Den Haag

070 - 24 00861
info@receptioniste-next.nl

Dagelijks geopend: 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Copyright 2019 © - Receptioniste NEXT