Receptie van de maand

PURO Kraków Kazimierz Hotel 

Als je nog geen plannen had om naar Polen te gaan, dan ga je die zéker maken na het zien van dit hotel! Dit is het PURO Kraków Kazimierz Hotel in Krakau.

Het concept van de architecten van Conran and Partners voor dit hotel is ‘Bohemian Modern‘. Ze hebben in het ontwerp duidelijke elementen verwerkt uit de geschiedenis van het gebied. Onder meer het rijke industriële erfgoed, terwijl het nog steeds een warm woongevoel heeft. 

Als je binnenkomt bij het PURO Kraków Kazimierz hotel, word je verwelkomd door een moderne receptie! De kleuren, vormen en materialen van deze receptie zijn strak en recht. Maar door het gebruik van sfeervolle lampen en zachtroze stoeltjes oogt het toch heel huiselijk.

Wat dit hotel onder andere bijzonder maakt, is de samenwerking met Poolse straatartiesten en lokale kunstenaars. De muur achter de receptie is voorzien van een graffiti-kunstinstallatie van de Poolse kunstenaar ‘Nawer’ en is een voorproefje van de kunstcollectie die overal in het hotel terug te vinden is.

Wij kunnen niet kiezen of we hier willen overnachten of toch liever achter de prachtige receptie willen zitten!

Bron & foto’s: Archdaily