Receptie van de maand

Youse

Voor de receptie van de maand gaan we naar São Paulo in Brazilië. Hier is het hippe kantoor van Youse, een verzekeringsmaatschappij, gevestigd.

Het uitgangspunt voor dit ontwerp was, net als het bedrijf zelf, jong en innovatief. Om vorm te geven aan dit idee zijn er verschillende flexwerkplekken gecreëerd. Op de afdeling zijn meerdere hokjes met privékamers, vergaderzalen, loungebanken, staantafels en gemeenschappelijk werkstations. Zelfs buiten op het terras zijn werkplekken! Voor de inrichting van het kantoor is er samengewerkt met Braziliaanse designers. De bekende namen nodigt bezoekers uit om langs te komen om de unieke designobjecten te bewonderen.

En de receptie? Daar veranderen de kleuren van het bedrijfslogo naar de stemming, het humeur, van de werknemers. Hoe dat werkt? De medewerkers vullen gedurende de dag een digitale enquête in en de uitslag hiervan beïnvloed de kleuren van de receptieruimte. Elke dag kan de receptie een ander kleurtje hebben! Hoe leuk is dat?

Nog een leuk weetje; het lichtontwerp is zo ontwikkeld dat het ook gelijk de ruimtes verwarmd. Op zo’n werkplek willen wij wel werken!

Bron & foto’s: Archdaily