Receptie van de maand

Denton Corker Marshall Studio

Na 35 jaar was de Denton Corker Marshall Studio hun kantoor in Melbourne (Australië) ontgroeid. Een nieuwe te gekke plek vonden de architecten op de 19e etage van de IM Pei toren, maar hoe maak je een moderne werkplek van een kale kantoorruimte?

Nou, zo dus! De ruimtes zijn rauw, gestript en ultra-minimalistisch. Ontworpen vanuit hun benadering van architectuur; ‘Wij proberen ons terug te trekken in plaats van toe te voegen, te vereenvoudigen in plaats van ingewikkelder te maken.’

En dan de receptie,… ook deze ruimte is minimalistisch, maar met een echte eyecatcher! In de ontvangstruimte staat een bank die uit de vloer lijkt te komen. Bezoekers zullen zich afvragen: is het een meubel of een kunstwerk? In het verlengde van de receptie vormt zich een informele mini-vergaderruimte. In deze ruimte willen wij elke dag wel aan de slag!

Foto’s: Shannon McGrath