Werven tijdens de Coronacrisis, hoe pakken wij dit aan?

Na een paar weken is het team aan het thuiswerken gewend en heeft iedereen zijn of haar draai gevonden. Sander is projectmanager bij NEXT en hij vertelt hoe Receptioniste NEXT in deze tijd doorgaat met de werving. Want: ‘onze werving gaat gewoon door’!

Het hele NEXT team werkt nu vanuit huis, hoe verloopt dat?
Klopt, wij werken zoveel mogelijk thuis en dat is natuurlijk wel even wennen. Toch hebben we er voor gekozen om juist nu niet te stoppen met werven. Er is nog steeds vraag naar receptionistes en die zal er straks al helemaal zijn. Dan wil je voldoende capaciteit kunnen leveren. Wij werken nu met speciale software die het mogelijk maakt om al ons telefoonverkeer vanuit huis te beantwoorden. Daarnaast communiceren we onderling dagelijks via Skype over diverse lopende zaken.

Hoe worden de sollicitatiegesprekken nu gevoerd?
Wij hebben er nu voor gekozen om alle sollicitatiegesprekken via Skype te voeren. Zoals voorheen zal er, na de eerste telefonische kennismaking, een gesprek worden ingepland bij een van onze accountmanagers die dieper zal ingaan op de motivatie, cv, type opdrachtgevers en werkzaamheden.

Deze persoonlijke gesprekken zijn van belang om de match te bepalen tussen de sollicitant en de opdrachtgever. Hoe een persoon overkomt en hoe zijn of haar uitstraling is, kun je niet opvangen via een telefoongesprek. Sollicitatiegesprekken voeren via Skype was voor ons altijd een uitzondering, maar doen wij nu dus bij alle sollicitanten.

We beschouwen deze Skype gesprekken dan ook als volwaardige sollicitatiegesprekken waarbij we een potentieel nieuwe collega de gebruikelijke vragen stellen, maar ook letten op zaken als persoonlijke presentatie, voorkomen en algehele communicatie.

Wat zijn je verwachtingen voor de toekomst?
Ik verwacht juist na deze crisis een hoge vraag naar ervaren receptionistes. Wij zijn er voor opdrachtgevers die spontaan of voor de langere termijn versterking nodig hebben. Die behoefte zal alleen maar groeien, omdat de eigen medewerkers straks graag met vakantie willen gaan of familie gaan opzoeken.

Meer blogs van NEXT lezen? Bekijk ons overzicht!

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?