Je zakelijk kleden tijdens warme dagen; hoe pak je het aan?

Als receptioniste is het belangrijk dat je er netjes en verzorgd uitziet. Dat houdt in dat je altijd gepaste, zakelijke kleding draagt en zorg draagt voor je make-up en haarstijl. Vooral in de zomer kan dit nog weleens een uitdaging zijn. Je wilt liever niet teveel stof om je lijf, maar er wel representatief uit blijven zien. Hoe pak je dat aan; een zakelijke outfit die zowel summerproof als representatief is? We geven een aantal tips!

Armen – Blote armen mag best, maar houd je schouders bedekt en zorg dat de aanzet van het decolleté niet zichtbaar is.
Benen – Ook een rok zonder panty kan vaak, maar draag dan wel een rok tot aan je knie.
Schoenen – Hoe verleidelijk het ook is om open schoenen te dragen, het is eigenlijk niet geschikt voor op de werkvloer. Je kunt natuurlijk wel voor basic pumps kiezen met een open bovenkant, zolang de neus maar dicht is.
Haarstijl – Steek je haar op. Dit zorgt ervoor dat je nek minder warm wordt en het ziet er ook nog netjes uit.
Make-up – Met een beetje make-up zie je er direct een stuk verzorgder uit. Maar don’t overdo it, vooral niet tijdens warme dagen. Als je het kunt missen, is het een stuk prettiger om bijvoorbeeld geen foundation te dragen.
Sieraden – Draag zo min mogelijk zware sieraden zoals horloges of kettingen. Deze kunnen door de warmte aan je huid gaan plakken.
Stoffen – Een inkoppertje, kies voor luchtige stoffen! Laat het ademen. Het helpt ook als je kleding niet te strak zit. En: hoe gladder de stof, hoe zakelijker.
Laagjes – Weet je nog niet wat voor weer het gaat worden? Ga voor laagjes!
Print – Houd er rekening mee dat een print er gelijk minder zakelijk uit ziet. Als je gaat voor een zomerse outfit, probeer het qua print dan wat rustiger te houden.

En misschien helpt het; je hebt het in ieder geval al een stuk beter dan de mannen, waarvan verwacht wordt dat ze toch altijd in minstens een lange broek en overhemd naar kantoor komen!

Meer blogs lezen? Bekijk ons overzicht!

NEXT ONLY doorzichtige achtergrond

Contact Info

Receptioniste NEXT
Koninginnegracht 46-1
2514 AD Den Haag

070 - 24 00861
info@receptioniste-next.nl

Dagelijks geopend: 8:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Copyright 2020 © - Receptioniste NEXT