Goed salaris voor Nederlanders

Managers en administratief medewerkers uit Nederland behoren tot de grootverdieners van de wereld vergeleken met andere landen. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek door Stichting Loonwijzer en vacaturesite Monsterboard. JE kunt het onderzoek vinden op nujij.zakelijk. Voor het onderzoek werden meer dan 123.000 respondenten uit 70 landen naar hun salaris in 2012 gevraagd. In Nederland deden bijna 13.000 personen mee met het onderzoek.

Nederlandse managers ontvangen een gemiddeld bruto salaris van 26,90 dollar per uur. Alleen managers uit de VS verdienen meer, namelijk bruto 31,10 dollar per uur. In 2011 verdienden Nederlandse managers nog 26,10 dollar bruto per uur.

Ook administratieve medewerkers uit Nederland staan wereldwijd op de tweede plaats met een gemiddeld inkomen van 17,10 dollar per uur bruto. Alleen Duitsers verdienen met een gemiddeld bruto uurloon van 17,50 dollar meer.

Mocht je benieuwd zijn naar de hoogte van jouw salaris, doe dan een check via loonwijzer.nl.
Je vindt hier ook handige overzichten. Zo kun je berekenen hoeveel je kunt groeien qua salaris in jouw functie.
Tevens kun je beroepen vergelijken en krijg je inzicht in de mening van anderen in hetzelfde beroep. Wat mij in ieder geval wel op viel is dat iedereen, in welk beroep dan ook zijn beroep redelijk saai lijkt te vinden! Als receptioniste is dit toch echt niet het geval. Je bent moeder, verpleegster, schooljuf en politieagent in een. Je hebt elke dag weer veel contact met verschillende soorten mensen, wat ontzettend leuk is!


 

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?