Hoe hou je dat vakantiegevoel vast?

Vakantie is goed voor je gezondheid en vlak na de vakantie zit je vaak nog vol energie en boordevol goede plannen. Vakantie is vaak een prima start om voedings- en sportgewoontes om te buigen. Maar hoe hou je dat lekkere vakantiegevoel nu vast?

Persoonlijk vakantiegevoel

Wat ik altijd heerlijk vind, eenmaal weer terug op het werk, is de vakantieadresjes van mijn collega’s nazoeken op het internet en me alvast helemaal weer in te leven in en goede ideeën op te doen voor een volgende vakantie.

Je wordt enthousiast door de vaak leuke verhalen van vrienden, familie en collega’s. Persoonlijke ervaringen en belevingen zeggen toch meer dan een site alleen of een omschrijving op een beoordelingssite. Zo hou ik een deel van mijn vakantiegevoel vast en begin alvast een beetje aan de voorpret van de volgend vakantie.

Het gaat misschien wat ver om al direct je volgende (lange) zomervakantie te plannen, maar een weekendje weg in eigen land levert net zo veel vakantie voorpret op en je hebt alvast weer iets om naar uit te kijken.

Foto’s

Zet je vakantiefoto’s niet alleen op je computer, maar maak direct een album en laat het afdrukken. En mijn persoonlijke favoriet: het digitale fotolijstje! Direct de leukste vakantiefoto’s erop zetten en je ziet steeds weer een nieuw prachtig plaatje verschijnen. De kinderen zijn er ook dol op en roepen geregeld “mam, kom eens kijken, weet je nog van de zomer toen we….” En dan wordt je toch weer even teruggenomen naar een mooi vakantiemoment.

Tips

images (4)Ga nu het nog zulk lekker weer is even naar buiten in je lunchpauze, eet ‘s avonds in de tuin of op je balkon en ga lekker barbecueën in het weekend. Dat kan ook prima samen gaan met je nieuwe, gezonde eetgewoontes, er zijn volop lichte en gevarieerde barbecue recepten te vinden. Eet een frisse salade en veel fruit. Haal je favoriete drankje of mix een zonnige en vrolijke (alcoholvrije) vruchtencocktail. Pak nog dat terrasje in de stad als je aan het winkelen bent.

Ga na de vakantie ook verder met jezelf extra te verzorgen. Lak je teennagels in een vrolijk kleurtje en vraag of de kapper wat zonnige highlights in je haar zet voor die zomerse gloed. Een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of een lekkere massage is natuurlijk altijd heerlijk en zorgt dat je extra ontspant en dat je dat relaxte vakantiegevoel langer blijft vasthouden.

Muziek doet ook wonderen, maak een playlist met je favoriete vakantienummers en dans en zing mee. Zelfs de meest vervelende klusjes worden hierdoor een stuk leuker en ikzelf word altijd heel vrolijk van zingen.

Goede plannen

Die goede plannen die zo vanzelfsprekend leken in de vakantie en die je dit jaar zeker weten echt gaat uitvoeren zijn vaak snel verwaterd bij thuiskomst. Schrijf ze direct op en kijk of je ze kan opdelen in kleine, haalbare stapjes. Ieder behaalt subdoel is weer een succes en stimuleert je om verder te gaan. Beloon jezelf ook voor dat behaalde stapje met een terrasje, een mooi tijdschrift of een nieuw kleurtje lippenstift.

Hoe houden jullie je vakantiegevoel vast? Laat het ons weten en reageer!

 

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?