Van receptioniste naar rayonmanager

In mei 2013 ben ik bij receptioniste-NEXT begonnen als stagiaire. Ik vond de vacature via Twitter. Ik had eigenlijk al een stage maar deze nam maar 2 à 3 dagen in beslag. Ik besloot dus eens te kijken wat NEXT mij kon leren en andersom.

Ik werkte eigenlijk als marketing stagiaire, maar omdat ik het receptioniste vak ook erg leuk vond, viel ik af en toe in als receptioniste. In de zomer was ik klaar met mijn stage voor de universiteit en op dat moment hadden ze bij NEXT gedurende 3 weken een inval-receptioniste nodig bij een farmaceutisch bedrijf. Ik had inmiddels wel een contract bij NEXT voor 3 dagen, maar ik maakte tijd vrij om deze drie weken in te vallen als receptioniste.

Ik heb het die drie weken enorm naar mijn zin gehad. Het receptioniste vak is erg veelzijdig en omdat je het eerste aanspreekpunt bent leer je veel mensen kennen. Zo was dat ook bij de farmaceut waar ik zat, ik heb veel mensen binnen het bedrijf een beetje leren kennen en mocht ook zeker terug komen. Na deze drie weken ging ik weer aan de slag voor NEXT. Tot mijn verbazing werd er een paar weken later gebeld door dat farmaceutische bedrijf of ik misschien interesse had om mijn overige twee dagen bij hun te werken als marketing en sales ondersteuning! Omdat ik vind dat je alle kansen moet benutten besloot ik in te gaan op het verzoek. En nu, anderhalf jaar later groei ik door tot rayonmanager bij een andere farmaceut. Ik had van te voren nooit gedacht dat ik in de farmacie terecht zou komen, maar ik heb nu een ontzettend leuke baan gevonden door gewoon alle kansen in mijn omgeving te benutten!

Helaas zal ik daarmee ook NEXT moeten verlaten, wat ik uiteraard heel jammer vind. Ik heb altijd met veel plezier bij NEXT gewerkt en heb ontzettend veel geleerd. Maar uiteraard ben ik ook erg blij met mijn nieuwe uitdaging.

Wat ik verder vooral anderen wil meegeven met dit blogbericht is dat, als je werk zoekt, neem dan alle kansen aan die je tegen komt op je pad. Vanaf daar kun je je verder ontwikkelen. Het is belangrijk dat je bezig blijft, zo leer je nieuwe mensen kennen en komen er vanzelf nieuwe kansen.

Als laatste wil ik dan ook nog graag mijn geweldige collega’s bij NEXT bedanken voor alles wat ze mij geleerd hebben, de inzet als team en de gezelligheid!

Door: Robina Weermeijer

 

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?