Receptioniste op afroep

Receptioniste op afroep

Wat houdt dat precies in?

Bij Receptioniste NEXT bieden we verschillende diensten aan. Wij detacheren receptionistes, verzorgen de werving en selectie voor verschillende bedrijven, voeren kwaliteitsmetingen uit en geven trainingen en adviezen. De dienst waar vooral veel vraag naar is, is Receptioniste op afroep (ROA). Maar wat houdt dat precies in?

Veel bedrijven dragen zelf zorg voor de bezetting van hun receptie en hebben één of meerdere receptionistes in dienst. Maar deze receptionistes vallen ook weleens uit in verband met ziekte, vakantie of zwangerschapsverlof. Een onbemande receptie is voor onze opdrachtgevers geen optie. Om dit te voorkomen (op geplande óf ongeplande dagen) maken deze bedrijven gebruik van onze receptionistes uit de ‘Flexpool’.

De pool
Wij selecteren per opdrachtgever een pool met receptionistes. In deze pool zitten receptionistes (dit kunnen natuurlijk vrouwen én mannen zijn) die in de regio wonen, die passen bij de betreffende organisatie en die op de locatie zijn ingewerkt. Pas dán kunnen ze echt opgeroepen worden. Voor deze pool zoeken we altijd naar receptionistes die basiservaring hebben opgedaan; receptionistes die al langer werkzaam zijn geweest in deze functie. Het is in deze functie van belang dat receptionistes zich goed kunnen aanpassen aan verschillende bedrijfsculturen. Ze kunnen tenslotte ingezet worden bij een formele bank, maar ook bij een hip designbureau. Sommige opdrachtgevers hebben vaste “gaten” in het rooster, die wij met deze pool opvullen. De receptionistes komen dan met regelmaat op deze locatie en kennen de ins en outs van het bedrijf. Maar er zijn ook opdrachtgevers die zelf al veel intern kunnen oplossen. Met de dienst Receptioniste op Afroep richten zij zich vooral op inval tijdens langdurige ziekte en vakanties.

De receptionistes
Om als receptioniste voor de flexpool in aanmerking te komen, is het van belang dat er al werkervaring in het vakgebied is opgedaan. De receptionistes in deze pool hebben altijd nét even wat minder informatie om mee te werken dan wanneer ze op een vaste locatie werken. De bezoeker moet daar uiteraard niets van merken en zich net zo welkom voelen. De receptionistes voor deze pool zijn dus krachtige types die, ondanks dat ze niet alles weten van de locatie, een bedrijf goed kunnen vertegenwoordigen. Daarnaast krijgen ze vaak kort van tevoren een rooster, omdat wij afhankelijk zijn van de uitval bij andere bedrijven. Het leuke voor de receptionistes in deze pool is dat ze bij veel bedrijven komen. Ze kunnen overal een kijkje in de keuken nemen en zien vernieuwing in werkzaamheden. Ze hebben veel verschillende collega’s en iedereen is erg dankbaar als ze op een locatie komen invallen!

Benieuwd hoe onze receptionistes het werken bij NEXT ervaren? Op onze blog kun je verschillende interviews met onze receptionistes lezen, onder andere met Yvonne, Daphne en Noelani!

Ben jij receptioniste en wil jij je inschrijven voor onze flexpool? Dat kan hier!

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?