Mooi weer kantoormode

Daar zijn ze hoor, de eerste zonnestralen van dit jaar. Dat betekent ook dat je je zomergarderobe langzamerhand weer van ver achterin je kast vandaan kunt toveren. En bij een nieuwe zomer horen ook nieuwe trends, ook voor kantoormode. Wat is luchtig genoeg, maar niet gelijk te sexy? In dit artikel advies en tips voor een fleurige, zomerse look.

Je denkt misschien: kantoorkleding, dat is toch formeel en valt toch weinig aan te veranderen? Laat staan de nieuwste trends dragen. Ok, we geven je deels gelijk. Maar volgens modekenner Suzanne Jongert zijn er mogelijkheden te over. Ze runt Gusto Moda, een online merk dat zich specifiek richt op de zakelijke vrouw. “Door te variëren met opvallende printjes, kleuren en accessoires kun je een outfit al snel een hele andere look geven.”

Print, pastel en schip ahoy

Om je wat extra handvatten te geven heeft Suzanne een aantal zomertrends geselecteerd die je makkelijk aan kunt doen op kantoor. Draag bijvoorbeeld een jasje met een opvallende print, dat ziet er al heel vernieuwend uit. Suzanne: “Daarnaast is de marine-look dit jaar weer een succes. Denk aan een mooie broek met Bretonse strepen of een marineblauw jasje.”

Ook de pastel trend is erg gemakkelijk te combineren met je zakelijke kleding, weet modekenner Suzanne. “Zoals een mooie jas, blouse, rok of een jurk. Tenslotte kan de subtiele cut-out trend – waarbij een deel van de stof uitgesneden is – ook op de werkvloer gedragen worden.”

Eén sexy onderdeel

Nu we weten wat je vooral wél in je kast kunt hangen, hier de minder geslaagde zomers outfits. Hoewel, kledingvoorschriften op kantoor liggen erg aan de bedrijfscultuur. Suzanne raadt een lage decolleté sowieso af. “Verder heb ik over het algemeen de regel dat er maar één onderdeel ‘sexy’ mag zijn bij een outfit. Heb je een keer in de zomer blote benen of een panty aan, zorg dat je jurk of blouse hoger gesloten is.”

Strakke en warme werkkleding is zeker met oplopende temperaturen geen pretje. De deskundige weet raad: “Als je snel zweet, kun je zeker in de zomer het beste kiezen voor natuurlijke materialen, als katoen of zijde. Kunststoffen als polyester of acryl laten geen warmte door, waardoor het lichaam niet kan afkoelen en je sneller zal zweten. Verder zorg ik altijd dat ik een kleine deodorant en een luchtje in mijn tas heb.”

Logisch leesvoer

Geen modetips zonder de juiste modeminnende bronnen. “Mijn inspiratie haal ik uit tijdschriften zoals ELLE, Marie Claire en Vogue. En niet te vergeten websites zoals Pinterest, Instagram, I Love Fashion News, NSMBL en Fashion Junk. Op dit moment vind ik dat er weinig leuke kledingwinkels die specifiek gericht zijn op de zakelijke vrouw, daarom wil ik daar zelf verandering in brengen. Binnenkort kun je voor je gehele zakelijke garderobe bij mij terecht.”

Tot slot, wie gaat er volgens de expert perfect gekleed om zo richting kantoor te gaan? “Victoria Beckham vind ik echt de best geklede vrouw. Haar stijl is altijd zakelijk, maar toch heel vrouwelijk.” Waarvan akte.

2 gedachten over “Mooi weer kantoormode

Reacties zijn gesloten.

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?