Goed nieuws; dieptepunt voor de arbeidsmarkt lijkt achter de rug!

Oké, oké,… de cijfers zijn nog lang niet zoals voor de coronacrisis, maar er komen weer positieve signalen uit de arbeidsmarkt. En dat is natuurlijk wat we willen horen.

De afname van vacatures lijkt te stabiliseren. In een aantal delen van de economie ligt de focus voorzichtig op herstel”, zegt Arjan Vissers, verantwoordelijk voor strategie bij Indeed Benelux. “De vacaturedalingen lijken voor een aantal beroepsgroepen zelfs iets af te nemen. Dat geldt bijvoorbeeld voor verpleegkunde, bouw, installatietechniek, productie, detailhandel en hospitality en toerisme.”

Begin mei bleef het aantal vacatures steken op bijna de helft van het aantal van half januari, is dat inmiddels weer opgeklommen tot 70%. Het is duidelijk dan de eerste sectoren tekenen van herstel laten zien. Niet alleen in Nederland maar ook in de landen om ons heen is weer een stijging te zien in het aantal vacatures, zo blijkt uit een aantal nieuwe cijfers.


Ook wij merken dat er langzaam weer meer aanvragen binnenkomen en worden dan ook blij van dit soort positieve berichten uit de arbeidsmarkt!

Bron: Werf-en.nl