NEXT aan het woord: Abigael

Na het vertrek van Lone heeft Abigael het stokje overgenomen. Jullie kennen Abigael al langer, maar niet als manager bij NEXT. Daarom gaan we weer met haar in gesprek en vertelt ze wat haar plannen zijn als manager. Als manager houdt Abigael zich bezig met de commerciële zaken en zorgt ze ervoor dat alles soepel loopt, op kantoor en in het veld.

Nieuw als manager bij NEXT, vertel eens Abigael?
“Ja, leuk he? Ik heb een achtergrond als zelfstandig ondernemer dus het voelt voor mij heel natuurlijk om deze rol aan te nemen. Deze functie komt met veel uitdagingen, zeker in deze gekke periode. Zoals veel bedrijven stond ook NEXT met de komst van Corona even op z’n kop. We werden per direct in een situatie gedwongen waarin we ons allen van ons meeste wendbare en flexibele kant hebben moeten laten zien. Het is fijn om te merken hoe ik mijn nieuwe functie direct ondersteuning van het bestaande team kreeg.”

Wat zijn je plannen met NEXT?
“Ik vind het belangrijk om als team samen doelstellingen te bepalen en te realiseren. We doen het samen en we hebben elkaar nodig nu we vanuit een crisisperiode NEXT weer op laten bloeien. Als organisatie blijven we de wensen van de opdrachtgevers zo goed mogelijk behartigen: de service, kwaliteit en gastvrijheid kan altijd beter en dat is ook mijn doel. Een A-merk blijven en doen wat we zeggen, ongeacht of de situatie veranderd of er een crisis is. Ook vind ik persoonlijke groei belangrijk, zeker voor onze receptionist(e)s. Daarom zal er een nieuwe trainster aangesteld worden om het serviceniveau op peil te houden.”

En wat maakt jouw werk zo leuk?
“Het is heel divers! Het is geen standaard bureaubaan. Ik ga nog steeds op bezoek bij onze opdrachtgevers en ik blijf ook hun aanspreekpunt. Ik krijg nu de mogelijkheid organisatie breed te denken en hoop daarmee ook inhoudelijk mooie stappen maken met NEXT. Mijn collega’s maken mijn werk ook leuk. Ik ben een echte teamplayer. Ik ben niet alleen de manager, maar ook gewoon een medewerker van NEXT.”

Jij sport ook veel, kan je daar iets over vertellen?
“Ik besteed zeker een groot deel van mijn vrije tijd aan sport. Als manager zie ik mijn sportieve achtergrond als grote meerwaarde voor NEXT. Als wielrenster en triatleet ben ik gewend zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn prestaties. Mijn nek uit te steken, het steeds weer opzoeken van grenzen en deze te verleggen. Als ik een doel heb, zoek constant naar wat kan bijdragen om dit doel te behalen. Een andere trainingsmethode, nieuw materiaal, of bepaalde voeding? Liggen we nog op koers? Waar kunnen we verbeteren? Dit is mijn tweede natuur en trek ik ook door in mijn werk.

Ik geloof in het waarderen van individuele verschillen in ons team en zal mijn uiterste best doen ervoor te zorgen dat 1+1 drie wordt. Waterdragers, achtervangers en vedettes zijn in mijn optiek allemaal nodig om tot optimale prestaties te komen. Prestaties waar zowel de receptionist(e)s als opdrachtgevers als eerste van zullen profiteren.”

Dat zijn mooie plannen Abigael! Heb je nog een afsluitende quote?
“Wees optimistisch! Sta elke ochtend op en denk aan alle positieve dingen van de komende dag. Haal je energie hieruit en focus je nooit op het negatieve.”

Meer lezen? Bekijk ons overzicht!