Diversity Day: diversiteit en inclusie bij NEXT

Op 5 oktober is het Diversity Day, een dag waar wij stilstaan en aandacht geven aan diversiteit op de werkvloer. De Nederlandse beroepsbevolking wordt steeds diverser van samenstelling o.a. door individualisering en internationalisering. Dat er verschillen zijn is iets positiefs en hier mogen wij best even bij stil staan als bedrijf. Wij willen het beste uit al onze receptie professionals halen, rekening houdend met hun verschillen én overeenkomsten. 

Wat betekend diversiteit en inclusie op de werkvloer?
Diversiteit en inclusie worden vaak samen genoemd, terwijl ze iets anders betekenen.

  • Inclusie op de werkvloer, dat iedere medewerker gelijkwaardig deel uitmaakt van de organisatie. Een werkomgeving waaraan alle werknemers gelijkwaardig deel kunnen nemen en zich gerespecteerd en geaccepteerd voelen. Een werkcultuur waarbij iedereen zichzelf kan zijn.
  • Diversiteit op de werkvloer, alle aspecten waarop mensen van elkaar verschillen. Het gaat daarbij zowel om zichtbare kenmerken zoals geslacht, leeftijd en etniciteit als om minder zichtbare kenmerken zoals wensen, behoeften, belastbaarheid, ziekte of handicap. Iedere medewerker heeft een eigen, unieke combinatie van dergelijke kenmerken. Bij het streven naar diversiteit gaat het om het bevorderen van een divers samengestelde organisatie.

Diversiteit en inclusie bij NEXT
Wij zijn er van bewust dat onze naam, logo en kleuren een bepaalde uitstraling hebben. Receptioniste NEXT is meer dan 20 jaar geleden opgericht en een begrip geworden in het leveren van receptionisten. Wij zien het als verantwoordelijkheid van onszelf om bij te dragen aan gelijke kansen, sociale verbondenheid en begrip tussen alle culturen. Inclusie is geen ‘nice to have’, maar een ‘must have’! Inclusie is een wat technisch woord voor iets heel menselijks en warms. Het gaat over de zoektocht naar hoe wij ons verbinden met elkaar. Hoe heten wij een ander welkom? Hoe voelt iedereen zich welkom? En ga zo maar door.

Diversiteit en inclusie is eigentijds en staat hoog op onze agenda! Zo’n dag als Diversity Day dragen wij dan ook een warm hart toe en is voor ons een goed moment om meer bewustwording te creëren over diversiteit binnen ons bedrijf. Want het logo en de naam zijn dan misschien heel roze, maar als organisatie zijn wij zeer kleurrijk en sluiten wij niemand uit! Iedereen is welkom bij NEXT.

In de week van 5 oktober is ons logo voor een week gekleurd, alle kleuren van de regenboog. Daarna laten wij de regenboog zichtbaar op de website, want diversiteit en inclusie is meer dan een thema van de week. Wij werken met een hele diverse groep gemotiveerde mensen, uit verschillende culturen en met diverse achtergronden. Ook staan wij erop dat iedereen recht heeft op betaald werk en gelijke kansen, ongeacht of er verschillen in culturele afkomst, leeftijd, gender of seksuele oriëntatie zijn.

Diversity Day is een dag waarop wij allemaal weer even wakker geschud worden, diversiteit en inclusie is helaas nog niet vanzelfsprekend. Bij NEXT zien wij diversiteit juist als een kracht, iets wat ons als organisatie steker maakt en inclusie is bij ons noodzakelijk om samen tot de beste resultaten te komen.

‘Wanneer je jezelf bent, kun je je talenten optimaal benutten. Niet alleen op je werk, maar overal en altijd. Als er ruimte is voor de ander, kan iedereen een unieke bijdrage leveren. Zo vormen we samen een sterk geheel.’

Diversity Day NL

Meer lezen? Bekijk ons overzicht!

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?