Koninklijke ontvangst!

Zouden Amerikanen ons staatshoofd hebben gemist toen koningin Máxima tijdens een werkbezoek aan San Francisco zonder haar man hét visitekaartje van Nederland was? De meeste mensen zullen in ieder geval beamen dat Hare Majesteit toch vaak het stralende middelpunt is. Zo ook tijdens de receptie van het Amerikaanse en Nederlandse bedrijfsleven in de City Hall van deze stad met zijn iconische Golden Gate Bridge, die symbool staat voor vindingrijkheid en vastberadenheid.

Onze koning zal waarschijnlijk niet eens geprobeerd hebben om zijn vrouw ervan te weerhouden zonder hem op pad te gaan. Een hardwerkende, vastberaden persoonlijkheid die op een natuurlijke, vindingrijke manier taken zelfstandig oppakt moet je sowieso de ruimte geven, weten wij uit ervaring.

Over ‘the bridge’ gesproken, dat is waar zo’n werkbezoek natuurlijk vooral om te doen is: Een brug slaan tussen verschillende partijen voor wederzijds begrip en verbintenis, mensen tot elkaar brengen en dat alles met een onvergetelijke glimlach. En of je nu koningsgezind bent of niet – of zoals veel Amerikanen niet weten dat Nederland een monarchie is – Máxima is er een meester in. Natuurlijk hielp het mee dat zij een meer dan warm welkom ontving van zowel de burgemeester als andere powervrouwen. De aanwezigheid van enkele flamboyante drag queens zorgden nog eens voor extra lading. Maar zou het ook niet komen doordat onze koningin gewoon haar kernkwaliteiten inzet bij dergelijke aangelegenheden? 

Misschien is dat het wel. Zit de kern in het woord gewoon. Niet dat een lid van het koningshuis alledaags is, maar de manier van doen lijkt voor onze koningin wél een vanzelfsprekendheid. Natuurlijk, ook zij is destijds klaargestoomd om haar rol te kunnen vervullen. En misschien nog wel belangrijker: Kunnen is de ene zijde maar écht willen, vol overgave en toewijding, is de andere minstens zo belangrijke zijde. En daarmee lijkt Máxima een natuurlijke antenne te hebben voor wat op dat moment nodig is en gebruikt ze dus “gewoon” haar voelsprieten.

Die rol, hét visitekaartje zijn, wordt nog wel eens onderschat. Want hoe moeilijk kan het zijn om a) een glimlach op je eigen gezicht te toveren, b) gelijktijdig de ander daarmee op zijn of haar gemak te laten voelen, c) je bewust te zijn van alles wat daaromheen gebeurt én d) daarop ook nog creatief in te spelen? Heel eerlijk, dat is best een uitdaging.

We werken daarom graag met ervaren receptionistes. Tegelijktijdig willen wij ook die persoonlijkheden aan ons verbinden waarbij gastvrijheid al wél als vanzelfsprekend door de aderen stoomt (en dat hoeft natuurlijk niet met blauw bloed vermengd te zijn) maar de fijne kneepjes van vak – want dat is het – nog moeten leren. En dat doe je vooral door ervaring op te doen.

Daarom staat de rol van een startende receptioniste helemaal niet zo ver af van hoe onze koningin haar functie zich eigen maakte: Want hét visitekaartje zijn, dat ben of word je gewoonweg niet zomaar. Ook Máxima groeide in haar rol, was eerst prinses en ontwikkelde zich tot de koningin die zij nu is. Dus ook bij ons zijn persoonlijkheden met uitstraling en een positieve instelling van harte

welkom. Zodat zij, net als de Majesteit, tot bloei kunnen komen in de rol van hardwerkende, vastberaden, vindingrijke en zelfstandige receptionistes, met die natuurlijke flair.

Tot slot een woord aan mannen, want die lijken hier te zijn vergeten. Maar niets is minder waar. Want Máxima stelde in haar woorden dat Nederland een voorbeeld moet zijn voor gelijke rechten. Natuurlijk onderstreept Receptioniste NEXT dit van harte. Wij zijn er daarom zeker niet alleen voor vrouwen. Ook mannen met genoemde kernkwaliteiten zijn meer dan welkom. Want kunnen én willen, daar gaat het om in dit vak. En dat geldt natuurlijk ook voor mannen ;-).

Caroline Nieuwenburg

 

Receptioniste Next

Meer nieuws lezen? Bekijk ons overzicht

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?