Kakelbont en muisgrijs

“Zo, dat is nog eens een bont gezelschap bij elkaar zeg!”

Als je deze zin hoort of leest, zie je het dan ook voor je? En brengt zo’n gezelschap in alle kleuren van de regenboog niet haast vanzelf een glimlach op je gezicht? Of nog sterker, had je daar niet graag bij willen zijn? Wie weet was je onlangs zelf nog in zo’n (kakel)bont gezelschap? En was je volledig jezelf, tussen andere mensen met sterk uiteenlopende karakters, gedragingen, uitdossingen etc.

Toch hebben wij mensen over het algemeen – onbewust en uit veiligheidsaspect – geleerd om ons te schikken en erbij te willen horen. Ook al zegt je gevoel misschien iets anders. Opvallend, toch? Want we weten het allemaal: One size fits not all. Verschil verrijkt juist. Het motto van Diversity Day dit jaar, die afgelopen dinsdag voor de vierde keer werd gehouden. Eén dag in het jaar om te benadrukken dat gewoon jezelf zijn werkt. Zo’n dag bij Receptioniste NEXT vinden we eigenlijk iets te kort dus bij ons wappert digitaal de hele week de regenboogvlag.

Maar wanneer ben je nou eigenlijk écht helemaal jezelf? Mogelijk getuigt het van meer flexibiliteit en veerkracht wanneer je je juist wél aanpast aan een bepaalde situatie, als die daarom vraagt? Tegelijkertijd ben je ook je eigen(wijze) ijzersterke zelf als jij op zo’n kakelbont feestje de dresscode ‘alle kleuren van de regenboog’ aan je kinky boots lapt. En je ware kleur, die op dat moment even muisgrijs is, laat zien.

Wij houden van zulke types: flexibel, veerkrachtig, sterk en (een tikkeltje) (eigen)wijs, om maar een paar eigenschappen van een receptionist(e) bij NEXT te noemen. Dus of je nu van stemmig grijs houdt of juist van kakelbont, wij zijn er echt voor iedere persoonlijkheid mét een gastvrije houding en open mentaliteit. Juist vanwege onze uitgesproken huisstijlkleur

Want hoe stereotype misschien roze in combinatie met het vak van receptionist(e) ook lijkt, een discussie over deze kleur voor vrouwen en blauw voor mannen is niet meer van nu. Wat ons betreft zijn we dat station – en andere vooroordelen en aannames – ruimschoots gepasseerd. Dus dit afwisselende beroep kan in feite door elk zelfstandig mens met een groot hospitality hart vervuld worden. Is de receptionist(e) bovendien een representatieve spin in het web of een doortastende kameleon dan is dat mooi meegenomen.    

Neemt niet weg dat wij het tóch belangrijk vinden om deze week extra aandacht te hebben voor diversiteit. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor het kleurenpalet dat die symbolische regenboog rijk is. Die boog staat niet alleen voor diversiteit maar óók inclusiviteit. Twee begrippen die verschillen én elkaar verrijken (meer daarover in onze blog van vorig jaar).

Ook wij streven uiteraard naar respect van verschillen op allerlei vlakken. Want die weten te waarderen om ieders unieke talenten te omarmen en benutten, daar gaat het om. En dat verrijkt! Dat geldt evenzo voor onze opdrachtgevers, waarmee wij samenwerken. Diversiteit of niet, voor hen zijn wij altijd op zoek naar professionele receptionistes van allerlei pluimage. Dé perfecte match en die bestaat niet zonder wederzijds begrip voor elkaars normen en waarden. 

Dus het is ook oké wanneer ons recruitmentteam soms als reactie krijgt: “Receptioniste? Nee hoor, dat is niets voor mij!” Dan is dit vak niet de “kleur” voor die persoon en erkent deze zijn of haar ware kleur daarmee aan zichzelf. En dat is nou net het mooie, daar draait het om: Durven te erkennen wie je bent en waar voor je staat. Nu, in de week waarin de jaarlijkse diversiteitsdag plaatsvond. Of zoals Cyndi Lauper in de jaren 80 al heel vooruitstrevend zong:

‘So don’t be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful
Like a Rainbow’

 PS: Een pot met goud aan het einde van de regenboog kunnen we helaas niet beloven. Maar goede arbeidsvoorwaarden, een marktconform salaris en werkgeluk voor onze receptionistes wel. Ook daar gaat het om!  

Caroline Nieuwenburg
Recruiter & Content creator

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?