Geef wat je ontvangt, ontvang wat je krijgt, waardeer wat je hebt

Geef wat je ontvangt, ontvang wat je krijgt, waardeer wat je hebt
 “Thanks!” Wie gebruikt deze ingeburgerde, alledaagse kreet eigenlijk niet? In een mailtje aan een collega die jou geholpen heeft aan een telefoonnummer waarnaar je dringend op zoek was. Of in een appje aan een vriend die kaartjes voor dat ene concert heeft geregeld. Of tegen een onbekende die jou spontaan helpt met het inladen van een onmogelijke hoeveelheid boodschappen voor het verjaardagsfeestje van je kind. 
Thanks dus, een ogenschijnlijk eenvoudig woord dat is overgewaaid uit Amerika en dat ondertussen haast Nederlands aanvoelt, toch? We weten wat het betekent en wanneer we het kunnen gebruiken. Tegelijkertijd uiten wij onze dankbaarheid vaak anders dan hoe zij dat aan de andere kant van de oceaan doen. Daar hebben de Amerikanen (en Canadezen) er zelfs een speciale dag voor: Thanksgiving Day, die elk jaar op de vierde donderdag in november wordt gevierd. Misschien voor ons Nederlanders een beetje grootse en meeslepende viering, maar het gaat juist om dankbaarheid voor het alledaagse.
Natuurlijk, die dag vertegenwoordigt niet alleen het snelle ‘thanks’, zoals wij dat hier bijna dagelijks – zonder weloverwogen gedachtes – gebruiken. Juist daarom is het misschien niet zo gek om dat nu eens wél te doen. Je er bewust van te zijn waarvoor je dankbaar bent en wellicht nog belangrijker: Aan wie je dat uit, al was het maar een keer per jaar. Call it jouw dankzeggingsdag.
Misschien word je kriegel bij de gedachte van zo’n moment, roept het weerstand op of denk je wat een “geitenwollensokkenpraat”. Maar weet dat als je nooit je dankbaarheid aan een ander toont, die persoon zich mogelijk niet gewaardeerd voelt. En dat kan vervolgens weer invloed hebben op zijn of haar geluksgevoel én zelfs op gezondheid. En dat geldt natuurlijk ook voor jezelf. Dus ook het ontvangen van een thanks is goed voor je eigen gestel! 
Bovendien – in de wereld waarin op dit moment van alles aan de hand is – lijken we steeds meer te beseffen dat dankbaarheid en ‘van geluk spreken’ samenvallen. Al is dat vaak pas achteraf. Als een opluchting dat wat jou had kúnnen overkomen, niet is gebeurd. Of juist als een geluksmoment omdat jij juist wél net iets moois hebt meegemaakt.
Klinkt het nog steeds allemaal wat te stichtelijk? (Thanksgiving Day heeft nou eenmaal een christelijke grondslag). Besef dan dat deze laatste maanden van het jaar vaak traditiegetrouw gebruikt worden om te reflecteren op de tijd die achter ons ligt én te mijmeren over het nieuwe jaar.
Voor ons nuchtere volkje is het waarschijnlijk a bridge too far om een speciale dag in het leven roepen om dankbaarheid collectief te vieren. Maar … of we nu terugblikken of vooruit kijken, blijk van waardering is er zeker wél. Ook Receptioniste NEXT ervaart dit. Wij mogen van geluk spreken dat dit niet slechts één moment in het jaar is. Nee, wij zijn dankbaar dat onze receptioniste(n) elke week bij onze opdrachtgevers aan de slag kunnen én mogen! Zonder deze belangrijke relaties zou Receptioniste Next natuurlijk geen bestaansrecht hebben.
En dat we elke keer mensen spreken die we aan een nieuwe baan helpen. Ook zij die eigenlijk nog niet wisten dat ze toe waren aan een stap richting hospitality. En zo kan dankbaarheid dus ook uit een onverwachte hoek komt. Wanneer bijvoorbeeld ons recruitmentteam een kandidaat spreekt waarvan het CV misschien niet helemaal passend lijkt, maar gedurende het gesprek er wel degelijk raakvlakken blijken. Er volgt een woordje van waardering van de nieuwe receptionist(e) in spé dat zijn of haar talent bij ons wél wordt gezien. Ondanks het (nog) ontbrekende papiertje of de nog niet opgedane werkervaring. Wanneer wij deze nieuwe kandidaten spreken, willen wij daarom openstaan voor ieders eigenheid en zoveel mogelijk wegblijven van aannames over de nog niet opgedane kennis en ervaring.
Over aannames gesproken. Soms wordt gedacht dat receptioniste werk een koud kunstje is. Mind you, als het één ding is waarvoor wij dankbaar zijn dan is het de tomeloze inzet, het aanstekelijke enthousiasme en de flexibele houding van al onze receptioniste(n). Dus waarderen is dus ook: Het op prijs stellen wat je al hebt. In dit geval onze waardevolle opdrachtgevers en ons team van receptionisten. Daarom aan hen een dikke, vette thanks! Want zoals de Amerikanen zeggen: Do’nt take nothing for granted. Amen! 😉
Meer weten over hoe wij onze receptioniste(n) weten te waarderen? Contact ons via www.receptioniste-next.nl of 070 – 2400 861. 

 Het verhaal achter Thanksgiving:

Thanksgiving Day vaak verkort tot Thanksgiving, is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Oorspronkelijk stamt Thanksgiving uit 1621. In dat jaar vierden de ‘Pilgrim Fathers’, oftewel de eerste Engelse pelgrims, gróót feest. Zij stichtten in 1621 namelijk hun nederzetting in Plymouth, Massachusetts en hadden ook nog eens een goede oogst. Pas veel later, in 1864, werd Thanksgiving een nationale feestdag. En die extra vrije dag danken de Amerikanen aan president Abraham Lincoln. Hij wilde tijdens de Amerikaanse burgeroorlog namelijk een dag van de dankzegging inlassen. Een dag om stil te staan bij de alledaagse dingen en God dankbaar te zijn. Vandaag de dag komt er uiteraard meer commercie kijken bij de feestdag. Maar de betekenis van Thanksgiving is onveranderd. Alleen is het christelijke aspect er bij veel families af.

Bron

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?