tips zittend beroep

Zittend, maar gezond!

Tips voor als je een zittend beroep hebt

Zitten; we doen het allemaal. En veel! Je hebt vast al vaak artikelen voorbij zien komen over het effect van lang zitten op je gezondheid. Het is voornamelijk slecht als je meerdere uren aan één stuk achter elkaar zit. Je kunt dus nog zoveel sporten voor of na werk, maar het blijft slecht voor je gezondheid als je vervolgens uren achter je bureau blijft zitten. Omdat onze receptionistes vaak lang zitten, maar vooral omdat we iedereen graag helpen gezond te blijven, geven we hieronder een aantal tips:

Verander van houding tijdens het zitten

Ondanks dat je achter een bureau zit, kun je best even bewegen. Ga af en toe verzitten, verander van positie en draai je helemaal om als je tegen een collega praat.

Elk uur even bewegen

Als jouw werk dat toelaat, probeer dan ieder uur even 10 minuten te bewegen. Loop een rondje door het gebouw. Of nog beter, héél even naar buiten. Als het niet mogelijk is zo vaak je werkplek te verlaten (wat voor receptionistes meestal het geval is), gebruik je pauze dan om een stukje te lopen.

Sta vaker op

Het schijnt nog beter te zijn dan een rondje lopen; opstaan! Het is namelijk vooral de verandering van houding die de negatieve effecten van lang zitten tegen gaat. Probeer iedere twintig minuten in ieder geval even op te staan.

Neem een actieve houding aan tijdens het zitten

Het is voor je lichaam goed als je een rechte en actieve houding aanneemt. Laat je armen rusten op de armleuningen (als je die hebt) en trek af en toe je schouderbladen even naar elkaar toe.

Doe oefeningen achter je bureau

Als je werk het toelaat kun je ook wat oefeningen achter je bureau doen om je lichaam soepel en in beweging te houden. Kijk hier en hier voor wat inspiratie!

Drink veel water

Naast dat het sowieso al goed is om veel water te drinken, heb je hierdoor ook weer een reden om even op te staan en water te halen. Twee vliegen in één klap!

Wil je als werkgever meer doen om je ‘zittende’ medewerkers gezond te houden? Lees er meer over in dit artikel.

Meer blogs lezen? Bekijk ons overzicht!

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?