NEXT aan het woord: Andrea

Meet Andrea, onze nieuwste dame in het veld en op kantoor. Zij zal voortaan drie dagen per week voor ons als receptioniste aan de slag gaan en daarnaast één dag Lone en Esther ondersteunen. Een goed moment om haar aan jullie voor te stellen!

Volgens mij zit gastvrijheid bij jou in je bloed, Andrea. Je bent altijd al met hospitality bezig geweest, heb ik begrepen?
“Dat klopt, ik heb al een redelijke lijst met werkgevers in de hospitality branche! Ik kom oorspronkelijk uit Friesland en heb Toerisme & Luchtvaart gestudeerd in Leeuwarden. Ik heb voor die studie stage gelopen op Schiphol, waarbij ik ook als stewardess mocht werken bij Arkefly – nu Tui. Daarna ben ik in een hotel in Amsterdam gaan werken. Ik wilde graag nog een tijdje naar het buitenland, dus heb ik ervoor gekozen om daarna in Oostenrijk ook in een hotel aan de slag te gaan. Daar heb ik overigens mijn vriend ontmoet en inmiddels hebben we een huis gekocht in Boskoop! Na mijn tijd in Oostenrijk ben ik eerst weer op Schiphol gaan werken, dit keer als grondstewardess. En tot slot ben ik aan de slag gegaan bij een ander uitzendbureau voor receptionistes. Ik werkte daar als receptioniste op veel verschillende plekken. Je kunt inderdaad zeggen dat gastvrijheid voor mij geen onbekend begrip is. Het zit echt in me om open, persoonlijk, sociaal en vriendelijk te zijn.”

Hoe ben je na al die verschillende plekken bij NEXT terecht gekomen?
“Ik vond mijn vorige werk leuk, maar ik zocht toch een functie waarin ik iets meer uitgedaagd werd, meer inbreng kon hebben en meer verschillende dingen kon doen. Toen ik een leuke vacature bij NEXT zag heb ik daarop gesolliciteerd. Ik had de site bekeken, bijna alle blogs gelezen en kreeg een warm gevoel bij dit bedrijf. Ook tijdens het kennismakingsgesprek was er een hele fijne klik. Uiteindelijk ben ik het niet geworden voor die functie. Maar omdat we eigenlijk allemaal enthousiast waren en ze wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, hebben ze een nieuwe functie voor me gecreëerd. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen!”

Dat is begrijpelijk! Wat houdt die functie precies in?
“Mijn basis is nog steeds drie dagen receptiewerk. Daarnaast ondersteun ik Lone en Esther één dag per week op kantoor of in het veld. Dit kan van alles zijn. Van het langsgaan bij opdrachtgevers tot het brengen van geschenken en het coachen van andere receptionistes. Ik ben pas net begonnen, dus nu is het voornamelijk nog veel kennismaken met opdrachtgevers en receptionistes. We doen het rustig aan en ik probeer Lone en Esther zoveel mogelijk te ontlasten. En dan zien we wel wat de toekomst brengt! Ik vind het ontzettend leuk dat ik deze kans heb gekregen en wil er echt iets moois van maken.”

Meer blogs lezen? Bekijk ons overzicht.

×

 

WhatsApp met ons

Klik hieronder op onze naam om te chatten!

× Werken bij NEXT?